Quality Policy

Het beleid van Jani Detachering NV is erop gericht om op veilige, milieu-, klantvriendelijke en rendabele manier haar diensten te leveren in overeenstemming met de contractuele, wettelijke- en bedrijfsvoorschriften, om op die manier een betrouwbare partner te zijn voor haar relaties en garant te staan voor een hoge kwaliteit.

Onze belangrijkste richtlijnen om dit te bereiken zijn:

Klantenfocus: het optimaal bevredigen van de behoeften en verwachtingen van onze klanten, slechts verplichtingen aan te gaan die we volledig begrijpen en denken te kunnen uitvoeren, verplichtingen aan klanten zoveel mogelijk op tijd uit te voeren.

Prestatiegericht: er op toezien dat onze diensten aan de overeengekomen specificaties voldoen, het monitoren, benchmarken en continu verbeteren van onze organisatie, producten, diensten en prestaties van ons personeel, zorgen dat de financiƫle resultaten van ons bedrijf de uitvoering van onze doelstellingen mogelijk maken.

Om zeker te stellen dat wij ons huidig kwaliteitsbeleid verder continu kunnen verbeteren en op een structurele en formele wijze doeltreffend kunnen uitvoeren, heeft onze organisatie besloten een kwaliteitsmanagementsysteem te implementeren dat voldoet aan de vereisten van de ISO 9001-norm. Hierbij zal de inhoud van het kwaliteitsbeleid aan het gehele personeel worden voorgehouden en uitgelegd.